De Stripvlogger Stripvlog Wie is Diabolik?

Wie is Diabolik?Featured Video Play Icon

Op het Brabants Stripspektakel pakte Windmill Comics groots uit met een nieuw album: Diabolik. De vraag is, wie is Diabolik, dus ik las dit boek.

Het blijkt dat deze Diabolik een behoorlijke geschiedenis heeft. Deze van oorsprong Italiaanse anti-held is bedacht door twee zussen, in 1962. En in Italië is deze strip uitgegroeid tot een cult-held. Het is ook niet bij ene strip gebleven, er is veel meer van verschenen, waaronder een tekenfilm en zelfs een speelfilm (in de jaren 60).

Een mooie toevoeging aan het fonds van Windmill Comics! En in tegenstelling tot wat ik in mijn vlog zeg, is Diabolik wel te koop in de stripwinkels! En dat is mooi, want deze is zeker de moeite waard om te lezen.

Leave a Reply

Related Post