De Stripvlogger Blog Een spontane video

Een spontane videoFeatured Video Play Icon

Het leven van een YouTuber is ontzettend leuk, maar kan met regelmaat ook best zwaar zijn. Zeker als je een YouTube kanaal hebt, naast een full-time baan en gezin. Social media brengt ook een bepaalde druk met zich mee. En dan ook nog de verschillende uitgevers die, uiteraard heel sympathiek, regelmatig boeken op sturen.

Dat zorgt ervoor, dat ik met regelmaat wat motivatie nodig heb, om plezier in mijn YouTube kanaal te blijven houden. Om me niet door de stroom van boeken en de ‘druk’ van de abonnees en kijkers te laten leven. Want het gevaar is, dat het een soort productie werk wordt: boek lezen, vlog maken, volgend boek lezen, vlog maken…volgend boek lezen…

Ik zoek vaak op YouTube naar video’s, die me helpen en motiveren. En recentelijk kwam ik een hele goeie tegen: https://www.youtube.com/watch?v=CM3X9hgzVM4 , een vlog van de Canadese vlogger Peter McKinnon. Don’t stop creating for yourself! Oftewel Stop niet met het maken van dingen voor jezelf.

Als je actief bent op YouTube, kan het ongemerkt overgaan in het maken van video’s voor anderen, in plaats van voor jezelf. En Peter weet dit hier goed uit te leggen en voor mijn gevoel kwam deze video op het juiste moment! Niet dat ik ontmoedigt ben (op dit moment), want het gaat juist lekker.

Maar ik loop al met wat ideeën, die er nooit van kwamen, omdat er steeds weer nieuwe boeken kwamen. Deze video heeft mij geholpen om een belangrijke knoop door te hakken!

Ik ben nu bezig om vlogs te maken over alle boeken, die ik nog heb liggen. Zodra die klaar zijn, neem ik een pauze van het vloggen over nieuwe boeken en ga ik enkele andere projecten doen. Uiteraard wel allemaal strip-gerelateerd, maar heel wat anders dan wat ik tot op heden deed. Het zijn projecten, die ik graag wil doen en waarvan ik denk dat jullie ze ook wel leuk zullen vinden.

Waarschijnlijk zullen er tussendoor nog wel stripvlogs verschijnen, maar ook interviews (ik ga twee dagen naar het Stripfestival in Brussel) en andere video’s. Dus geen zorgen, ik ga niet stoppen of andere dingen (dan strips) doen!

Leave a Reply

Related Post