De Stripvlogger Blog Tijd voor een update

Tijd voor een updateFeatured Video Play Icon

Mijn laatste post op deze website dateert van 10 augustus, toen ik mijn vlog deelde van de Trigië Integrale. Inmiddels zijn we ruime 2 maanden en 16 video’s verder…

Het leven blijft een beetje onrustig. In de wereld van de snelle social media, blijft het lastig voor me, om de website bij te houden. Want dat kost meer tijd en moeite, dan even snel een linkje op facebook gooien.

Toch begin ik steeds meer een aversie tegen social media te krijgen. De film The Social Dilemma heeft dat versterkt, hoewel deze film me eigenlijk niets vertelde, wat ik eigenlijk al wel wist. Maar ook de groeiende polarisatie ten gevolge van de Corona pandemie, die ook onder stripliefhebbers en makers groeit, is daar deel aan.

Juist omdat we elkaar niet in levende lijve kunnen zien en voornamelijk via social media contact houden, verdwijnt de nuance. Daarbij is juist social media een broedplaats van allerlei complottheorieën.

Het lastige is, dat juist één van deze social media platforms mijn belangrijkste platform is, om mijn video’s te delen…YouTube.

Nu worstel ik al met het maken van video’s, maar dat heeft voornamelijk te maken met mijn privé situatie. Maar dit helpt niet mee…

Voorlopig liggen mijn vlog activiteiten even stil, helaas…En de vraag zal zijn of ik verder ga op YouTube. Het is een fijn en goed platform op mee te werken, maar je blijft een slaaf van het algoritme. En dat algoritme bepaalt hoeveel mensen en welke mensen mijn vlogs zien. En dat is soms best wel frustrerend.

En dat brengt me toch weer bij deze website. Want hier is geen algoritme. Hier krijgt niet iedereen een andere homepage te zien. Hier krijgt iedereen dezelfde informatie te zien. Dus zal ik me toch meer discipline op moeten leggen om nieuwe video’s en andere relevante zaken hier op deze website te posten. En uiteraard hoop ik dat jullie je weg naar deze webstek vinden!

Voorlopig is mijn vlog over het laatste Robbedoes album, door Tarrin en Neidhardt, even de laatste video op mij YouTube kanaal. Hopelijk komen er in November weer nieuwe video’s. En heel optimistisch kijkend naar het eind van het jaar…misschien kan ik de stille periodes goedmaken, door in December nog een keer Vlogmas te doen!

Leave a Reply

Related Post