De Stripvlogger Blog Het monteren van een video

Het monteren van een video…is misschien een beetje saai om een video over te maken.
…is misschien wel het leukste aan het maken van een video!

Montage van de video ‘Vijf Strip-influencers’

Het maken van een video bestaat uit verschillende stappen. Het begint natuurlijk met het lezen van een stripboek. Tijdens het lezen, let ik vaak al op, of ik iets tegenkom, wat leuk is om te vermelden. Vervolgens bedenk ik wat ik over het boek wil zeggen.

Meestal heb ik een idee en zet dan de camera aan. Soms schrijf ik een script, hoewel dat minder spontaan is. Alleen kan ik dan wel meer to the point zijn.

Meestal lukt het me wel om in één keer de video op te nemen, hoewel ik zodra de camera uit gaat, ga twijfelen of mijn verhaal wel goed genoeg is, of ik niets vergeten ben…

Dan ga ik monteren. Eerst bewerk ik mijn opname. Ik haal er versprekingen uit en soms ben ik niet blij met een stuk en kijk of ik het er uit kan knippen. Heel soms, gelukkig bijna nooit, ben ik niet tevreden en doe ik de opname overnieuw. Maar meestal kom ik er in de montage achter, dat ik toch wel wat leuks kan vertellen over het boek 😉

Uiteraard monteer ik beelden van het boek in de video. Meestal scan ik de plaatjes die ik wil gebruiken, meestal passend bij wat ik vertel. Tegenwoordig film ik vaak delen van het boek. Dat gaat wel een stuk sneller.

Dan voeg ik wat teksten toe, misschien een intro, misschien wat logo’s. Afhankelijk van het onderwerp probeer ik het visueel interessant te maken en hopelijk leuk genoeg om de hele video te blijven kijken!

Als de video klaar is, dan upload ik hem naar mijn YouTube kanaal, kies een tijd om hem online te zetten en zodra de video online staat, deel ik de link op zoveel mogelijk plaatsen, in de hoop dat zoveel mogelijk mensen hem zien.

En dan op naar de volgende video…

Leave a Reply

Related Post