De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 5: De Blauwbloezen

Vlogmas dag 5: De BlauwbloezenFeatured Video Play Icon

Het 65ste album van De Blauwbloezen is verschenen. En daar is iets mee…nou, zeg maar daar is een hele hoop mee!

Allereerst, het vorige album was De slag van de krater, album nummer 63! Waar is album 64 gebleven? En de cover ziet er uit als De Blauwbloezen, maar toch ook weer niet. De tekeningen zijn anders, de kleuren zijn anders. En er staan wel erg veel namen bij.

Gelukkig bevat De oorlogscorrespondent, album 65, een dossier wat alles uitlegt. Dit album is getekend door Jose Luis Munuera (Robbedoes, Zwendel, De Campbells) en geschreven door Munuera en BeKa (Rommelgem).

Zij weten het gevoel van Lambil en Cauvin vast te houden en toch hun eigen sfeer er in te brengen. Ik ben erg onder de indruk van dit album! Lambil is inmiddels 85 jaar oud en al bezig met album 66. Maar mocht hij met pensioen gaan en de strip toch voort willen laten zetten, dan denk ik dat deze in de handen van Munuera en BeKa in zeer goede handen is!

Leave a Reply

Related Post