De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 12: Geen ‘poor, lonesome cowboy

Vlogmas dag 12: Geen ‘poor, lonesome cowboyFeatured Video Play Icon

Ongeveer elk verhaal van Lucky Luke eindigt met het wegrijden richting de horizon, terwijl hij zingt dat hij een poor, lonesome cowboy is. Maar er is het één en ander veranderd sinds het overlijden van Morris.

In de laatste albums wordt Lucky Luke uit zijn gebruikelijke omgeving gehaald. Zo stak hij in zijn vorige avontuur de oceaan over en bezocht Parijs. En in het nieuwste album moet hij naar het Zuiden, omdat hij een plantage heeft geërfd.

Hoewel dit ook weer een verhaal met de Daltons, is, zit er best veel in. Zo duikt Marshall Bass op en krijgt hij te maken met het racisme in het Zuiden en uiteindelijk ook met de KKK.

Ongetwijfeld met goede intenties, proberen de makers, Achdé (tekeningen) en Jul (scenario) racisme aan te kaarten in dit album. Alleen werkt dat net helemaal met de luchtige slapstick humor van Lucky Luke. Ik vond het een beetje een ongemakkelijk verhaal…

Leave a Reply

Related Post