De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 16: De engelen van Auschwitz

Vlogmas dag 16: De engelen van AuschwitzFeatured Video Play Icon

Een dergelijke titel geeft eigenlijk al aan, dat het geen vrolijk boek is. Een schril contrast met de boeken die ik eerder besprak. Maar De engelen van Auschwitz is wel een belangrijk boek.

Belangrijk, omdat de sentimenten die tot de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog leidden, vandaag de dag nog steeds sluimeren en soms zelfs de kop op steken. Maar ook belangrijk om te laten zien dat mensen onder extreme omstandigheden toch zaken vinden, waar ze kracht uit putten. En de morele kracht vinden om weerstand te bieden tegen deze kwaadaardige mensen.

Ondanks de gruwelijkheden, die in beeld gebracht worden, is het scenario van Desberg erg sterk geschreven en blijf je als lezer aan de bladzijden gekluisterd. Tot je bij de epiloog komt, die het verhaal nog even indringender maakt.

Leave a Reply

Related Post