De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 27: Een godverdomse klootzak

Vlogmas dag 27: Een godverdomse klootzakFeatured Video Play Icon

Sorry dat ik meteen begin met schelden, maar ja, dat is nu eenmaal de titel van het boek wat ik vandaag breng. In het oorspronkelijke Frans klinkt de titel een stuk beter: ‘Un putain de salopard’. Maar laat je niet afschrikken door de titel, want het is een fantastische strip!

Het eerste deel besprak ik in April en daar was ik vol lof over. Eindelijk is nu het tweede deel er en wordt het verhaal verder uitgebouwd. Een verhaal over Max, een jongen die terugkeert naar zijn geboortedorp in Brazilië en op zoek is naar zijn vader.

Hij beland in het regenwoud, tezamen met Baia, een meisje wat niet kan praten. Aanvankelijk op de vlucht, maar nu proberen ze terug naar de bewoonde wereld te keren. Ze stuiten op het wrak van een vliegtuig, met daarin twee lijken. Later komen ze een eigenaardige man tegen, met maar één arm, die erg veel interesse in dit vliegtuig heeft.

Langzaam komen zaken bij elkaar en vallen puzzelstukjes op hun plaats. Zonder dat hij het beseft is Max en stap dichterbij het ontdekken wie zijn vader is.

Een meeslepend verhaal, wat prachtig getekend is. En op een lekker groot formaat gedrukt. Dit is zeker een dikke aanrader!

Leave a Reply

Related Post