De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 29: Het Venijn

Vlogmas dag 29: Het VenijnFeatured Video Play Icon

Geheel onverwacht ontving ik begin december een pakketje van uitgeverij Daedalus. Met daarin maar liefst zes albums! Erg tof. Omdat ik heel veel boeken heb ontvangen, deze Vlogmas, moest ik keuzes maken en mijn keuze uit het pakket van Daedalus werd, waarschijnlijk niet verrassend, Het Venijn.

Naast vliegtuigstrips ben ik ook een liefhebber van westerns. En vooral westerns met bijzondere hoofdrolspelers. Nou, dan zit ik bij Het Venijn goed!

Een tikkeltje een cliché thema, maar het wordt goed gebracht door Laurent Astier, die naast de tekeningen, ook het scenario én de inkleuring deed. Een jonge vrouw denk te gaan trouwen, maar haar aanstaande blijkt overleden te zijn. Ze beland in een saloon, waar ze hetzelfde werk doet als haar moeder…je kan wel raden wat 😉

Maar dan blijkt dat ze daar niet toevallig is gekomen…

Het verhaal gaat regelmatig terug naar haar jeugd en tegen het eind van het album, snap je wat haar drijft. Ook het tweede deel gaat op dezelfde voet verder en biedt een paar spectaculaire platen.

Een strip naar mijn hart en ik zie uit om ook de volgende delen te gaan lezen!

Dus…bedankt, uitgeverij Daedalus, dat jullie me kennis hebben laten maken met deze toffe western. De andere boeken ga ik absoluut in het nieuwe jaar bespreken!

Leave a Reply

Related Post