De Stripvlogger Stripvlog Vlogmas dag 30: Het beest

Vlogmas dag 30: Het beestFeatured Video Play Icon

Een boek waar ik zowel nieuwsgierig naar als huiverig voor was: Het Beest van Zidrou en Frank Pé. De Marsupilami, maar dan niet zo grappig en lief als in de verhalen van Franquin.

Maar ja, het is wel een verhaal van Frank Pé (tekeningen) en Zidrou (scenario), die al eerder samenwerkte aan de Robbedoes one short ‘Het licht van Borneo’. En het zijn beiden wel zeer goede stripmakers. Dus toch de sprong maar gewaagd.

Wat ik gelezen heb, is deel 1 van 2. Een heel ander verhaal, dan ik verwacht had. Hoewel het meer als een thriller/horror verhaal lijkt te beginnen, komt er al snel een andere hoofdpersoon in beeld. Een kleine jongen, Francois, die veel gepest wordt.

Hij heeft een zwak voor, vooral zielige, dieren en als hij de uitgeputte Marsupilami vindt, neemt hij hem mee en verzorgt hem.

Er valt ontzettend veel te zeggen over dit boek en wat ik in mijn video niet vermeldde,is dat het bijzonder is, dat de Marsupilami zich dit alles gewoon over zich heen laat komen. Alleen als men hem in het nauw brengt, reageert hij.

Een bijzonder verhaal, met prachtige tekeningen. Ik ben heel blij dat ik de sprong gewaagd heb.

Leave a Reply

Related Post