De Stripvlogger Blog De plannen voor 2021…

De plannen voor 2021……voor zover het mogelijk is, die nu al te maken.

De eerste maand van 2021 zit er bijna op. En helaas is tot op heden 2021 nog niet echt beter geworden dan 2020. En hoewel er een lichtpuntje is, is het voorlopig nog koffiedik kijken.

Dus ik ga me voor wat betreft de plannen voor 2021 beperken tot wat ik mogelijk acht en hopelijk kan ik dit in de loop van het jaar aanpassen.

Het belangrijkste wat ik ga doen is…een pauze nemen.

Eh…wat? Je hebt al een pauze genomen…nu al weer? Is dat vloggen zo vermoeiend?

Nou…nee…ik geniet er weer volop van. Maar ik neem niet zomaar een pauze. Nee, deze pauze, van het vloggen, is juist om te zorgen dat ik daarna full steam vooruit kan en nog mooiere, betere en leukere vlogs kan brengen! Want…ik ga in die pauze hard werken aan…

Mijn eigen studio!!! Wat zeg je daarvan? Door wat veranderingen, is er in huis een kamer vrij gekomen en die ga ik veranderen in een heuse studio. De nieuwe kasten voor de strips zijn inmiddels al binnen en die ga ik in elkaar zetten en in de studio plaatsen. Daarna de strips van beneden naar boven verhuizen, zo’n 1300 stuks! En dan de kasten van beneden ook naar boven verhuizen.

Natuurlijk moet ik kijken hoe ik de studio verder ga aankleden en wat ik ga doen met de verlichting, dat wordt nog een kleine uitdaging. Maar als het klaar is, heb ik een mooie, ruime plek, waar ik mijn vlogs kan filmen, mijn live streams kan doen en als ik klaar ben, lekker alles kan laten staan, zodat ik de volgende keer niet eerst alles klaar hoef te zetten.

Ik heb er heel veel zin in en zie uit naar de eerste video, die ik daar ga filmen! Al verschillende keren heb ik de vraag gekregen of ik niet eens een video wil maken over mijn stripcollectie… Nou, ik denk dat die video er wel gaat komen ūüėČ

Maar goed, dat is kort termijn, want ik hoop eind januari / begin februari up and running te zijn en weer vlogs te kunnen maken.

Nou ja, verder natuurlijk lekker doorgaan met het maken van vlogs en zo breed mogelijk, nieuwe strips ontdekken. En uiteraard de live streams! Ik had gehoopt er al eentje te plannen, maar ik ga toch wachten tot de nieuwe studio klaar is. Dan heb ik een hele mooie plek om dit te doen.

Stripfestivals, beurzen en ander evenementen zullen voorlopig niet doorgaan, dus reportages maken op locatie zal er voorlopig niet in zitten, net als op bezoek gaan bij stripmakers voor interviews.

Maar…de live streams hebben me wel op een idee gebracht! Ik heb nog wat buitenlandse stripmakers op mijn verlanglijstje staan, dus ik ga kijken of ik er een paar online kan interviewen. Misschien live, maar misschien ook niet en wordt het echt een √©√©n-op-√©√©n gesprek wat ik dan later op mijn YouTube kanaal post. Er zullen dus waarschijnlijk een aantal Engelstalige video’s gaan komen!

Tsja…eigenlijk ben ik dan wel door mijn plannen heen…niet dat ik me hoef te vervelen, want hier kan ik me (en jullie) voorlopig goed mee vermaken. En mochten de omstandigheden het toelaten, zal ik daar zeker op inspelen.

Ik ben geen recensent en zal nooit pretenderen een stripkenner te zijn, maar wat ik wel graag wil zijn, is een ambassadeur van de strip en daar zal ik me voor inzetten. Tijdens Vlogmas heeft uitgever Seb van der Kaaden een comment geplaatst, waar ik even van moest blozen:

Graag nomineer ik De Stripvlogger Marcel Haster als beste stripambassadeur van Nederland √©n Vlaanderen! Zonder enige subsidie of sponsoring promoot Marcel al vijf jaar strips met zijn vlogs – in totaal goed voor ruim 382.000 views!Deze maand promoot hij zelfs ELKE dag √©√©n of meerdere stripboeken. Zo ook onze StripPuzzels met een echte making of! Maar ook ‘Man & Paard’, ‘Jelmer II’, ‘Scarlet Edge’ en ‘De man die geen saxofoon mocht spelen’ kwamen prachtig mooi beeld. Kijken dus √©n abonneer je op de enige echte StripVlogger!

Ik voel me vereerd met deze onoffici√ęle titel en zal mijn best doen, om hier zo goed mogelijk invulling aan te geven.

Maar nu Seb een voorzetje gaf, wil ik ook heel even terug kijken…

Ik ben eind 2014 begonnen met de eerste stripbesprekingen op YouTube te zetten. De eerste twee die ik deed (J.ROM en Dating for geeks) staan helaas niet meer op YouTube, maar deze zal ik alsnog uploaden. Let wel, die maakte ik ruim 6 jaar geleden!

In 2015 begon ik echt werk te maken van mijn stripbesprekingen en op 15 februari startte ik het kanaal, wat 3 maanden later omgedoopt zou worden tot De Stripvlogger. Sindsdien hebben alle video’s bij elkaar zo’n 390.367 views gegenereerd!

Daarnaast heb ik inmiddels 1620 abonnees en wordt mijn content bijna 30.000 minuten gekeken (in de afgelopen 28 dagen), dat is bijna 45 minuten, wat er elk uur naar mijn video’s gekeken wordt! Elk uur worden er bijna 12 video’s bekeken!

Dat is toch best veel…en dat stemt me enorm dankbaar! En daarom blijf ik doorgaan, zolang ik het kan, mijn video’s gekeken worden en ik het leuk vind.

Leave a Reply

Related Post