De Stripvlogger Stripvlog Valentijns stripvlog: Ondanks alles

Valentijns stripvlog: Ondanks allesFeatured Video Play Icon

Eén dag in het jaar staat in het teken van de liefde en vooral, het uiten van die liefde, meestal anoniem. Een boek wat perfect past in zo’n thema, is Ondanks Alles, het nieuwe boek van Jordi Lafebre, bekend van Mooie Zomers.

De Spaanse tekenaar Lafebre maakte diverse boeken samen met scenarist Zidrou, waarvan Mooie Zomers een reeks is, die ik koester. Een heerlijke feel-good familie strip. Maar Ondanks Alles maakt Lafebre alleen…hij schreef ook he verhaal ervoor. En dat doet hij goed!

Ondanks Alles is het verhaal van een geheime liefde, die 40 jaar overbrugt. Twee totaal verschillende mensen, die elkaar onverwachts ontmoetten en door de jaren heen contact bleven houden, ondanks dat ze elk hun eigen leven leidden. Dat alleen al klinkt heel erg mooi. Maar Jordi maakt zich er niet af met een makkelijk verhaal.

Nee, hij brengt het verhaal in omgekeerde volgorde! Het boek begint bij hoofdstuk 20 en werkt terug naar hoofdstuk 1, de eerste ontmoeting. Dat zorgt voor een bijzondere leeservaring. Daarbij heeft hij ook met de eerste hoofdstukken nog iets bijzonders gedaan!

Dus niet alleen een hartverwarmend liefdesverhaal, maar ook een zeer bijzonder boek. Een geweldig debuut als scenarist. En uiteraard zijn de tekeningen en inkleuring om van te smullen!

Een hele grote aanrader…niet alleen op Valentijnsdag!

Leave a Reply

Related Post