De Stripvlogger Stripvlog De weg naar wraak

De weg naar wraakFeatured Video Play Icon

Ik zeg het volgens mij bij elke western…ik hou niet van de clichés en zoek juist westerns met interessante hoofdpersonen. Bij Silvester Strips verscheen de western Sonora, waarvan recentelijk alweer het derde en laatste deel verscheen (ik weet het, ik loop achter) en de basis van het verhaal is wraak ten tijde van de goldrush…twee clichés!

En toch is Sonora een toffe strip om te lezen…en dat is vooral omdat scenarist Jean-Pierre Pecau er zijn eigen twist aan geeft. Oftewel een cliché thema toch interessant maakt.

Max reist van Frankrijk naar Amerika, ten tijde van de goldrush, om wraak te nemen op de moordenaars van zijn broers. Maar aangezien hij op onbekend terrein is, loopt het anders dan hij gedacht had. Hij sluit zich uiteindelijk aan bij een generaal, die een een Franse staat wil stichten in Californië. Het lijkt er zelfs op dat hij zijn wraak missie achter zich laat.

Het verhaal leest lekker en is goed in beeld gebracht door Benoit Dellac (die ook de nieuwe reeks Nottingham tekent), lekker rauw, wat past bij het wilde westen. Er zit veel actie in, een vleugje erotiek en nog meer actie, maar het is vooral de reis van hoofdpersoon Max, die de strip zo goed maakt. De mensen die hij ontmoet en hem aan het denken zetten.

Leave a Reply

Related Post