De Stripvlogger Stripvlog Een seconde later…

Een seconde later…Featured Video Play Icon

Een seconde duurt langer dan je denkt. Als videomaker weet ik dat maar al te goed. Bij de beelden die ik schiet, is één seconde verdeeld in 25 stukjes. Genoeg tij dom een overgang of effect te maken. Zodat in een seconde het beeld ineens heel anders kan zijn.

Dit gegeven is ook het uitgangspunt van de one-shot die Zidrou (Bloesems in de herfst, Mooie Zomers, Tamara, Shi, Clifton, de nieuwe Rik Ringers…de lijst is enorm) en E. Maltaite, de zoon van Baard en Kale tekenaar Willy Maltaite en tekenaar van de reeks Stomp, hebben gemaakt.

Een jonge harpiste verdwijnt in een oogwenk, terwijl ze met haar man onderweg is. Als de man later bijkomt in het ziekenhuis, heeft hij gene verklaring en zowel de familie als de politie zijn ervan overtuigd dat hij de vrouw vermoord heeft. Alleen…ze kunnen het niet bewijzen.

Ondertussen gaat de zus van de harpiste op onderzoek uit en komt er achter dat er meer van dit soort onverklaarbare verdwijningen zijn…veel meer. En zij gaat op onderzoek uit, om te kijken of ze op zijn minst zo’n verdwijning kan bewijzen.

Een wonderlijk verhaal, maar absoluut fantastisch getekend door Maltaite, wiens stijl ik al in de reeks Stomp geweldig vond. Een jaren 60/70 sfeer erin, mysterieus en, wat ik niet genoemd heb in de video, ook weer die kenmerkende Zidrou elementen. Een vleug erotiek, maar vaak net even anders.

Ondanks het onbevredigende einde, heb ik dit boek wel met plezier gelezen.

Leave a Reply

Related Post