De Stripvlogger Stripvlog Gil Saint Andre

Gil Saint AndreFeatured Video Play Icon

De laatste strip, die uitgeverij Daedalus me stuurde voor Vlogmas, heb ik eindelijk gelezen. En die is me goed bevallen. Misschien omdat ik al eerder verhalen las van het duo dat dit album maakt, Jean-Charles Kraehn (scenario) en Chrys Millien.

Ik begreep uit een comment op mijn YouTube kanaal, dat deze reeks eerder uitgegeven is door Arboris, onder de naam Spoorloos. Om redenen die mij niet bekend zijn, is dit gestopt en nu brengt Daedalus de reeks uit, onder de naam van de hoofdpersoon Gil St Andre.

Het 12e album is mijn eerste kennismaking met deze strip en die is goed bevallen. Het gaf me een Largo Winch/Tango gevoel, de sfeer die het brengt. En gelukkig was het niet lezen van de eerdere 11 delen, geen probleem! Een verhaal wat sexy begint, wat intriges en chantage brengt, een deel drama en actie. Allemaal prima gedoseerd, waardoor dit verhaal lekker leest.

Ik kwam erachter dat de reeks inmiddels 25 jaar bestaat en dan vind ik het knap dat na 25 jaar de reeks nog steeds lekker loopt. Dus hopelijk gaat hij nog even door, want ik wil wel meer lezen van Gil St Andre.

Leave a Reply

Related Post