De Stripvlogger Stripvlog Suske en Wiske back to the future

Suske en Wiske back to the futureFeatured Video Play Icon

Het was wel eens tijd om weer eens een Suske en Wiske vlog te maken. Eerlijk is eerlijk, deze krijgen meestal heel veel views en dat is goed voor mijn reputatie bij YouTube, want helaas ben ik afhankelijk van het algoritme, dus zo nu en dan een video die daar goed voor werkt, is nooit weg 😉

Ik neem eens een kijkje in Suske en Wiske Junior. Ja, ik weet dat deze voor de kleinsten zijn. Maar tegelijk zijn het wel Charel Cambré en Kim Duchateau die deze reeks tegenwoordig maken. En dat is te zien, want de tekeningen zijn top en de grappen erg leuk.

En er is uiteraard weer een nieuwe album uit de reguliere reeks uit: De Fluitende Olifant. En deze gaat over treinen. Want er is in België een expo rond treinen en Suske en Wiske haken daar mooi bij aan. Denk ik. Eerlijk gezegd weet ik het nog steeds niet. Omdat ik zelf niet heel veel met treinen heb.

Maar…tijdens het lezen, van het overigens leuke verhaal, kwam ik wel een paar interessante dingen tegen. Waaronder een link die dit verhaal heeft met Back to the future. Laat ik het zo zeggen…Barabas overkomt hetzelfde als de broer en zus op de foto van Marty McFly. En je weet, als je de film kent, hoe dat komt en wat er gedaan moet worden om dat te voorkomen…

Een leuke, maar belangrijke knipoog naar Back to the future, maar wel een belangrijke. En er zit nog een mooie link in met een andere oude reeks van Willy Vandersteen. Eentje die ik vroeger ook regelmatig las, maar waar je al heel wat jaren eigenlijk niets meer van hoort. Eentje die helaas niet de Amoras/J.ROM/Red Rider behandeling gehad heeft.

Wat denken jullie…zou deze reeks ook een tweede leven moeten krijgen of is het wel prima zo? Laat je reactie achter als comment onder de video op mijn YouTube kanaal of (want dat kan ook) onder dit bericht.

Leave a Reply

Related Post