De Stripvlogger Stripvlog Het derde dagboek van Cerise

Het derde dagboek van CeriseFeatured Video Play Icon

Cerise is een meisje van (inmiddels) 11 jaar oud, die graag mensen observeert, hun geheimen probeert te ontdekken en dan graag helpt, wat ze samen met haar twee vriendinnen doet, hoewel die dat niet altijd van harte doen.

Recent verschenen bij Silvester Strips het derde en vierde deel van deze prachtige reeks. De eerste twee albums waren zeer in de smaak gevallen, niet alleen bij mij, maar bij vele stripliefhebbers. Maar toen verscheen ‘De Laatste van de Vijf Schatten’, het derde dagboek…

Niet dat ik daar aan twijfelde, maar dit deel van Het Dagboek van Cerise bevestigd wat een fantastische schrijver Joris Chamblain is. Al in de eerste twee delen, maakte hij ons deel van de hartverwarmende Cerise, maar ditmaal kun je maar beter een doosje tissues bij de hand houden.

Wat aanvankelijk lijkt op een leuk en leerzaam middagje leren boekbinden, veranderd is een heuse schattenjacht! Alleen blijkt dat deze schattenjacht één persoon juist verdrietig maakt. Cerise geeft niet op en probeert te achterhalen wat de reden daarvan is.

Als dat nog niet genoeg is, leren we ook nog wat meer over Cerise en haar familie zelf…Tsja, toen waren de tissues toch wel nodig…

Een prachtig album, met een hartverwarmend verhaal vol emotie. Daarom heb ik het vierde deel nog even laten liggen, tot ik bijgekomen ben van het derde dagboek van Cerise…

Alle albums van Cerise koop je uiteraard bij je lokale/favoriete (online) stripwinkel!

https://www.silvesterstrips.com/brands/het-dagboek-van-cerise/

Leave a Reply

Related Post