De Stripvlogger Stripvlog Wie is Robin Hood nu echt?

Wie is Robin Hood nu echt?Featured Video Play Icon

Er zijn talloze liederen, verhalen, boeken, films, series en strips gemaakt over Robin Hood. De iconische held/schurk, die stal van de rijken en uitdeelde aan de armen. Die woonde in Sherwood Forrest en het regelmatig opnam tegen de sheriff van Nottingham.

Toch zijn er een paar stripmakers, die denken dat er nog steeds meer te vertellen valt over Robin Hood. Dat er iets is, wat niemand weet. En daarom brengen Vincent Brugeas, Emmanuel Herzet (beiden scenario) en Benoit Dellac (tekeningen), de strip Nottingham.

Nu heb ik er een vlog over gemaakt, dus wil hier op deze plaats niet teveel over verklappen. Laat ik zeggen dat het uitgangspunt van de strip erg interessant is. Dat men niet eerder dit idee gebruikt heeft? Want elke held heeft een geheime identiteit én een aartsvijand. Dat gegeven wordt op een geheel eigen manier gebruikt in deze nieuwe reeks.

Het eerste deel gaat meteen goed van start. Rauw, bloederig, zoals het eraan toeging in de middeleeuwen. Maar de belangrijkste taak die je als lezer hebt, buiten het genieten van de prachtige tekeningen van Dellac (die ook de tekeningen van de western Sonora voor zijn rekening nam), is het puzzelen van wie nu wie is.

Het is dus een strip waar je je aandacht bij moet houden. Dat zorgt er wel voor dat hij fijn leest en dat je aan het eind uitkijkt naar het vervolg.

Leave a Reply

Related Post