De Stripvlogger Stripvlog De madeliefjesoorlog van Kristof Berte

De madeliefjesoorlog van Kristof BerteFeatured Video Play Icon

In december 2016 postte ik mijn 200ste stripvlog, waarin ik het debuut van Kristof Berte besprak, Lise op Monstereiland. Rond die tijd had ik ook het genoegen Kristof te interviewen op het kantoor van Strip2000. Zeker in het kader van mijn blog van gisteren, leuke dingen om aan terug te denken.

Iets meer dan vier jaar later, is het verhaal van Lise klaar. Uiteraard eindigt het verhaal op een spectaculaire manier! Al drie albums lang zit Lise de plannen van de Monsterkoning dwars en tweemaal wist hij Lise buitenspel te zetten. De vraag is of dat hem een derde keer ook nog lukt…

OK, dat antwoord is natuurlijk erg voor de hand liggend ­čśë

Als je de albums naast elkaar legt (en vooral leest!) dan zie je de groei, die Kristof Berte heeft doorgemaakt. Het idee achter Lise op Monstereiland heeft hij bedacht en bij het eerste album kreeg hij hulp van Barcas (Alexander de Grote) bij het scenario. Dat beviel blijkbaar goed, zodat Barcas bij de volgende albums de rol van scenarist op zich nam.

De inkleuring is gedaan door Tom Metdepenningen en ook die werd met elk album mooier. Het mag dan een strip zijn, die op een jeugdig publiek mikt, maar voor de oudere lezer valt er ook genoeg te genieten. Nou ja, ik heb er van genoten ­čśë

Maar het is nu klaar. Kristof is gegroeid als stripmaker en ondanks dat hij eigenlijk niet het scenario (buiten deel 1) schreef, is hij inmiddels wel bezig als scenarist en dat bevalt hem goed. Zo schrijft hij de scenario’s voor de strip Barista’s, die in het nieuwe stripblad Maxix verschijnt.

Toch vind ik dat het drietal Kristof/Barcas/Tom goed samenwerkte met Lise op Monstereiland en hopelijk komen we ze nog eens tegen bij een nieuwe strip.

Leave a Reply

Related Post