De Stripvlogger Blog Een onverwachte stapel strips

Een onverwachte stapel stripsIk zat heerlijk te genieten van Dick Matena’s Iconen, als voorbereiding voor het opnemen van een nieuw vlog, toen plots de telefoon ging. Het was Michael Minneboo. We hadden elkaar al een tijd niet meer gesproken en al veel langer niet meer gezien (ons laatste gezamenlijke kopje koffie was juli 2020). Dat was een plezierige verrassing!

Na bijgepraat te hebben, liet hij me weten dat hij zijn kasten aan het uitzoeken was. (kijk zijn video er over hier) Als jullie Michael Minneboo volgen, weten jullie dat hij vooral een comic liefhebber is en veel minder met strips heeft. Omdat hij plaats nodig had voor nieuwe comics, moesten er helaas strips het veld ruimen. Of ik het leuk vond om er eens doorheen te struinen en te kijken of er nog wat voor mij bij zat?

Nou…dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen! Ik was heel erg toe aan een dagje niet werken en juist een dagje iets leuks doen en een ritje naar Amsterdam, lekker strips snuffelen en koffie drinken met een goede vriend, klinkt mij zeker als een dagje niet werken 😉 Dus nam ik de woensdag vrij, breekt ook meteen mooi de week en tufte naar Amsterdam.

Omdat ik verwachtte met een flinke stapel weg te gaan, wilde ik zo dicht mogelijk bij zijn huis parkeren, wat wonder boven wonder lukte! Alleen is parkeren in Amsterdam schreeuwend duur! Zes euro per uur!

Het was goed om even bij te praten…duidelijk was anderhalf uur aan de telefoon nog niet genoeg 😉 Uiteraard over strips en alle gedoe rondom YouTube. En toen over tot de orde van de dag: de strips.

Michael had een hele rits tassen klaarstaan, waar alles in zat en één voor één keek ik ze door. Er zat maar weinig bij wat ik kende, hoewel ik natuurlijk ook boeken tegenkwam, die ik zelf ook had. Maar erg leuk om ook mijn striphorizon weer breder te maken.

Klik op de foto voor de grote versie

Het was een goede gelegenheid om eens wat titels mee te nemen, waar ik van gehoord had en wel erg benieuwd naar was. Zoals Doorsnee van Phaedra Derhore, Tram 5 van Szejda Karolina en Stad van klei van Milan Hulsing. Maar ik kwam ook leuke dingen tegen als Roodbaard, Hein de Kort en een aantal Gorilla/Strip2000 titels. En een stripbiografie van Steve Jobs.

Recentelijk had ik bij Eppo Strips in Eindhoven het eerste deel van Stephan Louwes’ Limbo gekocht, want ik was erg benieuwd naar zijn werk. En laat ik nu in één van die tassen het tweede deel tegenkomen! Ik liep al met het idee om er een vlog over te maken, misschien gecombineerd met een interview/live stream. Dus daar kan ik nu ook werk van gaan maken 😉

Nu ben ik niet van plan om vlogs van al die boeken te gaan maken. Ik heb ze vooral uitgekozen omdat ik ze zelf graag wilde hebben. Maar wie weet als ik tijdens het lezen van één van die boeken een idee krijg, kan het zo maar zijn, dat ik de camera aan zet…

Voorlopig heb ik een leuke middag gehad, in goed gezelschap en even de gedachten kunnen verzetten. Dat helpt zeker tegen de stress, waar ik eerder een blog over schreef.

p.s. Morgen vindt je op mijn website en uiteraard op mijn YouTube kanaal een nieuw stripvlog, over een gloednieuw stripblad!

Verzamelaars en ruimte

Iedere verzamelaar loopt op een gegeven moment tegen dit probleem op: waar laat ik de nieuwe aanwinsten. Want een huis heeft maar beperkte ruimte en de ene verzamelaar woont misschien kleiner dan de andere. En helaas is naar een grotere woonruimte verhuizen zelden een mogelijkheid. 

Heel soms heeft een verzamelaar de mogelijkheid om wat ruimte te creëren, of kasten bij te plaatsen. Maar ook dat is op een gegeven moment vol. En dan rest er weinig anders dan keuzes maken en een deel van de verzameling of elders onderbrengen of weg te doen. Hoe moeilijk dat soms ook is.

Zelf heb ik dit meerdere malen ervaren. Ondanks het feit dat ik het geluk heb, dat ik voorlopig meer ruimte heb voor strips, is deze ruimte ook niet oneindig.  

Leave a Reply

Related Post