De Stripvlogger Stripvlog Maxix, een gloednieuw stripblad!

Maxix, een gloednieuw stripblad!Featured Video Play Icon

Het was al lang van te voren aangekondigd: er komt een nieuw stripblad aan. Maxix. Eerder dit jaar verscheen al een proefnummer, maar nu is het zover. Het eerste officiële nummer van Maxix is uit. De redactie was zo vriendelijk om mij zowel dit als het proefnummer op te sturen, zodat ik het eens nader kon bekijken.

Tegelijk kwam heel toevallig ook de nieuwe Jump uit, inmiddels alweer het 8ste nummer. Dus die neem ik ook meteen even mee in mijn video.

Maar, laat ik me in dit blog beperken tot de nieuwkomer, Maxix. Gewaagd, om een nieuw stripblad te lanceren midden in corona tijd. Initiatiefnemer Dirk de Graef heeft zelfs zijn baan opgezegd, om zich full-time met Maxix bezig te houden…Dat is helemaal spannend!

Maar ook…eindelijk weer een Belgisch stripblad! Nou ja…Dirk doet de redactie met een Nederlander en er staan verschillende Nederlandse stripmakers in het blad…maar toch!

De grote namen, die het blad al meteen in het proefnummer biedt, zijn Emile Bravo (Dagboek van een Fantast, Hoop in Bange Dagen) en Vincent Dugomier & Benoit Ers (Kinderen in het Verzet). Beiden brengen respectievelijk Jules en Hell School. In beide gevallen ouder werk, maar wel werk wat niet eerder in het Nederlands is uitgegeven. En ik kan je nu al zeggen…hele toffe verhalen!

Verder merk ik dat er wat geëxperimenteerd wordt. Want in het tweede nummer (het officiële eerste nummer), komen enkele strips uit het proefnummer niet terug en staan er weer andere in.

Zo staat er de nieuwe strip van Kristof Berte (Lise op Monstereiland) in, Barista. En in het eerste nummer een nieuwe strip van Willem Ritstier en Michiel Offerman. Daarnaast staan de strips van Rob van Barneveld (Rood Gras) en Matt Baaij (BunBun) er in. En natuurlijk nog veel meer.

Niet alles vond ik even interessant, maar eerlijk is eerlijk, het blad staat propvol met strips en zet trots op de cover “68 pagina’s strips”. Iedereen zal wel wat leuks gaan vinden in Maxix.

Ik verwacht dat in de komende tijd het blad nog zal groeien in de aanpak en aanbod en ik hoop van harte dat het een succes wordt en dat we over een aantal jaren nog steeds Maxix zullen lezen. De start is wat mij betreft in ieder geval goed.

Meer informatie en de plaats om je te abonneren: https://maxix-strip.com/

Leave a Reply

Related Post