De Stripvlogger Stripvlog Dagboek van een Maankind

Dagboek van een MaankindFeatured Video Play Icon

Voor de derde keer heb ik een boek gelezen van Joris Chamblain. Na Heksengrietjes (tijdens Vlogmas) en het derde deel van Het Dagboek van Cerise, waar ik in februari een vlog over maakte, brengt Kennes Uitgeverij nu Dagboek van een Maankind uit.

Hoewel de titel doet denken, dat het een zelfde soort verhaal is als Het Dagboek van Cerise, is dat niet zo. Hoewel de sentimenten wel een beetje hetzelfde zijn.

Dagboek van een Maankind gaat over Morgane, die bij een verhuizing een dagboek vind, van ene Max. En hij zegt dat hij een maankind is.

Een maankind is een kind met de erfelijke en ogeneeslijke aandoening Xeroderma Pigentosum. Een aandoening die zorgt dat de huid en ogen aangetast worden door zonlicht. Iets waar de meeste mensen heerlijk van genieten, is voor deze kinderen dus eigenlijk dodelijk.

Gelukkig brengt Joris Chamblain geen zwaarmoedig verhaal, maar juist een positieve boodschap! Hij laat zien hoe het leven van Max een positieve invloed heeft op het leven van Morgane, hoe zij zich in gaat zetten om maankinderen te helpen. Daarmee brengt hij een aangrijpend, maar hartverwarmend verhaal.

Chamblain weet elke keer weer met zeer goede tekenaars te werken, die tot op heden (in ieder geval van alles wat ik gelezen heb), allemaal vrouwen zijn. De tekeningen in Dagboek van een Maankind zijn gemaakt door Anne-Lise Nalin, die ook de inkleuring deed. En de tekeningen zijn prachtig. Vooral, let daar goed op, veel gezichtsuitdrukkingen! Die zijn zo goed gedaan.

Via verschillende uitgevers komen er diverse boeken van deze getalenteerde schrijver en ik heb inmiddels vier verschillende reeksen van hem gelezen. Het leek me dus tijd om hem eens nader aan het Nederlandse publiek voor te stellen. Helaas spreekt Joris geen Engels, dus een live stream zit er niet in.

Gelukkig is Kennes Uitgeverij zo vriendelijk om te helpen met een interview, waarbij zij de rol van vertalers op zich nemen.Joris zal de antwoorden op mijn vragen in video vorm sturen, met een vertaling van de uitgever erbij en ik zal mijn antwoorden ook opnemen en zo monteren, dat we toch een soort van interview kunnen hebben. Grote dank uiteraard aan Kennes Uitgeverij!

Maar…ga vooral Dagboek van een Maankind halen bij de stripwinkel! Het is een prachtig boek en heel mooi verhaal.

nb. Ondanks dat ik mijn best heb gedaan om de Latijnse naam goed uit te spreken, ging het tijdens de opname toch mis. Alleen kwam ik daar pas achter, tijdens de montage. Helaas is het niet mogelijk dit soort foutjes er naderhand uit te halen.

Leave a Reply

Related Post