De Stripvlogger Stripvlog De Havik is weer aangeland

De Havik is weer aangelandFeatured Video Play Icon

Ik kan me nog herinneren toen ik het eerste album van De Havik las.Nou ja, dat was eigenlijk het negende album, maar de eerste die ik las. Ondanks dat ik de voorgeschiedenis niet kende, vond ik het een prachtig album om te lezen. Wel hoorde ik van Silvester Strips, dat Patrice Pellerin, de maker van de strip, zijn tijd nam, om de albums te maken.

Nou…dat was drie en een half jaar geleden…Hij neemt zeker zijn tijd! Maar nu is dan het tiende deel van de reeks verschenen. En het was het wachten absoluut waard!

Pellerin is niet alleen stripmaker, maar ook historicus. En hij kan zich zeker meten met Henk Kuijpers (Franka), als het gaat om details in de tekeningen. Misschien laat hij Henk zelfs wel achter zich, want als je de tekeningen bekijkt, die zijn fantastisch mooi en zeer indrukwekkend!

Ditmaal had ik wel wat kennis van het verhaal, wat zeker een voordeel was. Erg mooi dat het album verder gaat, waar het vorige deel stopte. Hoewel dat natuurlijk ook een nadeel kan zijn, vooral als een album met een flinke cliffhanger eindigt en je weet dat je 3,5 jaar moet wachten, voordat je weet hoe het verder gaat.

Het verhaal zit goed in elkaar en geeft niet teveel weg. Pellerin is een goede verteller en neemt je als lezer mee in het verhaal. Met dit tweede album ben ik zeker fan van hem geworden en wil zeker eerdere albums (uit deze cyclus) gaan halen, om in ieder geval dit verhaal helemaal compleet te hebben.

Zucht…weer een reeks waar ik albums van wil gaan kopen. Ik krijg wel eens te horen dat mijn vlogs niet goed zijn voor de portemonnees van kijkers, maar regelmatig zijn ze ook niet goed voor mijn eigen portemonnee ­čśë

Leave a Reply

Related Post