De Stripvlogger Stripvlog Nog meer vreemde vogels

Nog meer vreemde vogelsFeatured Video Play Icon

Ik zal heel eerlijk zijn…eigenlijk de enige reden dat ik de strip Vreemde Vogels wilde bespreken, is omdat ik eerder ook al een strip getiteld ‘Vreemde Vogels’ heb besproken, namelijk de strip van Jan Dirk Barreveld. En…ik vond het erg tof om de thumbnail te maken 😉

Dit betekend niet dat ik deze Vreemde Vogels strip niet goed of niet leuk vind. Ik heb hem zeker met plezier gelezen.

In mijn vlog heb ik geen woord gerept over de makers, dus bij deze even goedmaken. (Daarom schrijf ik bij elke video een blog, zodat ik daar nog dingen kan aanvullen 😉 ) En dan moet ik zeggen dat de tekeningen van Alain Sirvent en de inkleuring van David Lunven erg mooi zijn! Ze weten de vogels prachtig in beeld te brengen, waardoor het zeker genieten is.

Het scenario is van Jean-Luc Garréra en hij heeft de taak om de scenario’s informatief én grappig te maken. Kennis van vogels en vooral hoe bijzonder sommige vogels zijn, is best belangrijk, aangezien heel wat vogels bedreigde dieren zijn.

Want zelfs vogels, die je dagelijks in je omgeving ziet, kunnen je misschien nog wel eens verrassen. Tegelijk kom je misschien vogels tegen, waarvan je niet wist, dat ze bestonden.

Vreemde Vogels is misschien geen strip met een sterk verhaal en goed uitgewerkte karakters, maar wel eentje waar je wat van kan leren en om kan lachen, twee zaken die belangrijk zijn in het leven…dus is het een goede strip.

Leave a Reply

Related Post