De Stripvlogger Stripvlog Hoe noemen we de band?

Hoe noemen we de band?Featured Video Play Icon

Je bent 14, je speelt bas gitaar en samen met wat klasgenoten begin je een bandje. Dan komt al snel de vraag naar boven: hoe noemen we de band. Om dit gegeven heeft Roel Venderbosch een prachtige autobiografische graphic novel gemaakt.

Toen Roel op facebook input vroeg waar hij het beste zijn nieuwe boek kon promoten, kon ik het niet laten om te zeggen dat er ook een Stripvlogger is 😉 Korte tijd later vroeg hij mijn mail adres en al snel belandde het prachtige boek ‘Hoe noemen we de band’ op mijn deurmat.

Toen ik op een avond nog kort wat wilde lezen voor het slapen gaan, pakte ik dit boek op en wilde gewoon een paar bladzijden lezen…maar voordat ik er erg in had, was ik al aan de laatste bladzijde toegekomen!

Roel brengt zijn verhaal op een hele vlotte manier, waardoor je je al snel (terug) in de jaren 80 waant. Uiteraard veel verwijzingen naar muziek uit die tijd…het liefst had ik U2 en de Simple Minds als soundtrack voor mijn vlog gebruikt, maar helaas betekend dat of een directe copyright strike of heel veel geld betalen voor toestemming, dus heb ik gezocht naar muziek die wel mocht en toch dat jaren 80 gevoel had.

Maar ik kan zeker aanraden om tijdens het lezen, muziek uit die tijd erbij op te zetten! Dat maakt het nog leuker.

Natuurlijk is het boek zonder de muziek nog steeds erg tof! Een groepje pubers, die een bandje oprichten en uiteindelijk op het podium staan bij een grote talentenjacht, waarbij ze het onder andere opnemen tegen één van de favorieten!

De tekeningen gaan alle kanten op, maar dat maakt dit boek juist zo heerlijk om te lezen. Wat moet ik nog meer zeggen? Heb je mijn vlog bekeken? Nou, ga dan snel het boek halen en er zelf van genieten! Veel leesplezier!

Leave a Reply

Related Post