De Stripvlogger Stripvlog De perfecte Koningsdag strip van John Heijink

De perfecte Koningsdag strip van John HeijinkFeatured Video Play Icon

Koningsdag 2021, niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Als Eindhovenaar heb ik wel een paar redenen om blij te zijn. Nou ja…soort van. Want de Koninklijke familie bezoekt op deze dag Eindhoven. Maar ja, niemand die ze in levende lijve te zien krijgt. Wel wordt er van alles georganiseerd, waar zelfs ook mijn werkgever aan meewerkt (https://www.youtube.com/watch?v=ro-ndhoAsLk)

Iets wat een stuk leuker is (ten zij je de deur niet uit mag…) is dat er op Koningsdag ook een signeersessie is bij stripwinkel StripBteaser in Eindhoven! Want daar lanceert de Eindhovense (ja, ik moet het even benadrukken 😉 ) stripmaker John Heijink zijn nieuwe strip. En die past perfect in het thema van Koningsdag.

Na de sci-fi cyberpunk van Kapiteijn Kreiss, dook John de geschiedenis van Nederland in en maakte drie albums over de zeevaarder Piet Heyn. Nu duikt hij in de geschiedenis van zowel Nederland als het Koningshuis met zijn nieuwe strip: Willem van Oranje.

Inderdaad, een voorvader van Willem-Alexander, onze huidige koning. Alleen was regeerder van een land zijn in de dagen van Willem van Oranje wel even wat anders…zeker aangezien Nederland in die tijd overheerst werd door Spanje.

Nu is geschiedenis nooit heel boeiend, maar de manier waarop John het brengt, wordt het een heel stuk leuker! En hij heeft van alles in het boek gestopt, waardoor het lezen nog leuker wordt. En het is een prachtig boek! Vooral de kleding van de mensen uit die tijd en de decors in het verhaal, zijn ontzettend mooi!

Dus kun je niet echt Koningsdag vieren, haal dan John Heijink’s Willem van Oranje en je kan elke dag Koningsdag vieren (alleen jammer dat je de bijbehorende vrije dag er dan niet bij krijgt 😉 )

Leave a Reply

Related Post