De Stripvlogger Stripvlog Een vliegtuigstrip over helikopters

Een vliegtuigstrip over helikoptersFeatured Video Play Icon

Bij uitgeverij Arboris verschenen een tijdje geleden nieuwe delen uit de reeksen Code Kimono en Tanguy & Laverdure. Zeker leuke strips, hoewel als je bekend bent met de reeksen, weet je ongeveer wel wat je kan verwachten.

Toch wist het derde deel van Code Kimono met in zo verre te verrassen, dat de vliegtuigen een iets kleinere rol hadden. En juist helikopters een belangrijke rol speelden! Dat vond ik wel weer een leuke twist.

Twee strips, die stiekem best wel wat met elkaar gemeen hebben, buiten het feit dat ze beiden over de Franse luchtmacht gaan. Zo spelen beide verhalen zich af in fictieve maar onstabiele landen. Afrika en het Midden-Oosten. Alleen zijn de hoofdrolspelers bij Code Kimono wat minder duidelijk en wat minder prominent in beeld. Daar gaat het meer om het geheel, in ieder geval dat was wat ik oppikte uit het derde deel.

Tanguy & Laverdure vond ik wel wat mooier getekend en gekleurd en in dit verhaal kwam ook even de relatie tussen deze twee piloten, collega’s en vrienden, naar voren. Vooral omdat Tanguy de meerdere is van Laverdure en de vraag is, of een vriendschap daar tegen bestand is. Vooral als je toch wel een beetje een brokkenpiloot bent, zoals Laverdure.

Maar goed, het zijn geen slechte strips, het zijn ook geen toppers, maar ze lezen lekker weg en de tekeningen zijn absoluut mooi.

Leave a Reply

Related Post