De Stripvlogger Stripvlog De collega’s van Rommelgem

De collega’s van RommelgemFeatured Video Play Icon

Daar waar de hoofdreeks rondom Robbedoes op apegapen ligt, al jaren, zijn alle spin-offs en hommage albums springlevend. Zo is pas het tweede album uit de nieuwe reeks Rommelgem verschenen: Patient A.

Goed beschouwd gaat deze reeks over de jong jaren van de Graaf van Rommelgem, toen hij Robbedoes nog niet kende. Met name door het werk van tekenaar David Etien, geniet ik zeker van deze strip. Toch enige reservering…

De scenario’s van het schrijvers duo BeKa (Bertrand Escaich en Carloline Roque) zijn zeker erg goed. Alleen speelt het zich af ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Persoonlijk had ik liever gehad dat ze dit niet zo’n grote rol zouden laten spelen in de verhalen. Anderzijds vond ik Patient A wel een leuker verhaal dan het eerste deel.

De reeks Zwendel staat geheel op zichzelf, maar Rommelgem heeft wel wat linkjes met de Robbedoes verhalen. Aan het eind van het eerste deel kwam Hotel Moustic in beeld, waar een piepjonge Robbedoes al als piccolo werkte.

Patient A brengt een aantal andere personages naar voren, eentje die eigenlijk ook al in het eerste deel zat, collega’s en vrienden van Rommelgem. En daarmee grijpt dit album direct terug naar een Robbedoes album van Franquin, wat in 1960 werd uitgebracht! En dat vind ik geweldig!

Vooral omdat er één personage in zit, wat eigenlijk niet echt belangrijk is voor het verhaal, maar waar wel een pagina aan gewijd wordt. En let vooral even op de gezichten uit het Rommelgem album en de oorspronkelijke Robbedoes tekeningen! (in mijn vlog, uiteraard 😉 ) Dat vindt ik nu heel tof!

En daarmee ben ik toch wel een liefhebber van de reeks en ben nu al benieuwd wat het volgende deel gaat brengen. In ieder geval zal dat eerder verschijnen, dan een nieuw Robbedoes album…

Leave a Reply

Related Post