De Stripvlogger Stripvlog De Tamboer in het leger van Napoleon.

De Tamboer in het leger van Napoleon.Featured Video Play Icon

[Update: helaas moest ik de video opnieuw uploaden. Excuses hiervoor.]

Oeps, dat ging even mis…ik had mijn vlog over De Tamboer van Borodino verkeerd gepland en daardoor kwam hij afgelopen dinsdag al online. Snel gecorrigeerd…want met dit boek wil ik je graag het weekend in laten gaan (kun je snel naar de stripwinkel en het weekend lekker lezen!)

Ik was niet bekend met het werk van Simon Spruyt, maar blijkbaar heeft hij vier meesterwerken achter elkaar afgeleverd. Althans, dat las ik in recensies van anderen. Niet erg dat ik zijn werk nog niet ken. Daarom ben ik stripvlogger, om juist stripmakers die ik nog niet ken, te ontdekken.

En eerlijk is eerlijk, Simon Spruyt’s laatste werk is ook zeker wel een meesterwerk. De Tamboer van Borodino. Een tamboer of trommelaar, voor het geval je niet weet wat een tamboer precies is 😉 , in het leger van de Franse Keizer Napoleon.

Interessant weetje: op 5 mei 1821 overleed Napoleon Bonaparte. En 200 jaar en twee dagen later breng ik een vlog over een boek, waar hij in voorkomt! Wat dacht je daar van?

We weten veel over Napoleon. Één van de dingen die hij deed, was een poging Rusland te veroveren. Helaas voor hem, ging dat niet helemaal goed. Ik besprak al eerder een boek wat daar over ging, dat vlog vindt je hier. Ook Simon Spruyt gebruikt dit gegeven in zijn verhaal, maar wel met een twist.

De tocht van het Franse leer naar Moskou, wordt verteld door de tamboer uit de titel, die op latere leeftijd zijn verhaal aan iemand anders doet. Aan het eind kom je er achter aan wie hij het verhaal verteld…erg leuk gevonden! Maar er zit nog een leuke twist in, die je ergens in het verhaal tegen komt! Dat maakt het lezen van dit boek al de moeite waard.

Maar ook de rest van het verhaal zit goed in elkaar en leest heel fijn weg! En dan de tekenstijl…of moet ik zeggen schilderstijl? Dat zorgt voor een heel andere leeservaring. Erg mooi! Dit is een boek, wat je absoluut niet moet laten liggen!

Leave a Reply

Related Post