De Stripvlogger Stripvlog De (strip)strijd is gestreden

De (strip)strijd is gestredenFeatured Video Play Icon

Zaterdagavond 8 mei zat iedereen er klaar voor: de finale van de Strip Battle. Deze keer gehost door De Stripvlogger, in de vorm van een live stream. Drie finalisten en drie juryleden. En uiteraard alle fans, die via YouTube mee konden kijken en hun favoriete konden aanmoedigen via de chat.

Er waren drie opdrachten. De eerste werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Jan van Haasteren. Meteen een pittige opdracht, waar de deelnemers ongeveer 10 minuten de tijd voor hadden. De tweede opdracht werd gegeven door een gast, namelijk de Stripmaker des Vaderlands.

De laatste opdracht was een wildcard, waarbij de kijkers suggesties konden doen. Uiteindelijk werd er uit gezamenlijk overleg met de jury een keus gemaakt. Na deze opdracht ging de jury zich beraden op de uitslag.

Het was een erg leuke live stream, met veel enthousiaste kijkers, ruim 100 mensen hebben gekeken naar de stream, wat voor mij wel een record is! Als gastheer was het best pittig. Er konden maar 6 mensen tegelijk in de live stream, dus veel wisselen, tekenaars en tekeningen in beeld brengen, de comments van de kijkers in de gaten houden en ook nog de tijd in de gaten houden.

Maar…het is gelukt, het was erg tof en iedereen heeft genoten van het spektakel. Er werd zelfs al geroepen om dit vaker te doen en het als TV format te verkopen! Nou, dat laatste weet ik nog niet, maar ik zou dit zeker wel vaker willen doen. Alleen niet elke week 😉

Wat de uitslag betreft…de jury heeft de winnaar bepaald. Daar heeft heb ik zelf geen invloed op gehad, want ik was gelukkig geen jury lid 😉

Leave a Reply

Related Post