De Stripvlogger Stripvlog Het vergeten vlog

Het vergeten vlogFeatured Video Play Icon

Je gaat het niet geloven, maar De Stripvlogger vergeet ook wel eens wat. Zoals een vlog maken, over een strip waar hij juist fan van is… Nou ja, ik ben het waarschijnlijk niet vergeten, er zal een andere reden zijn, dat ik er geen vlog over gemaakt heb.

Als je mij al lang volgt, weet je, dat ik de afgelopen jaren verschillende keren pauzes heb ingelast en meerdere malen bijna ben gestopt. Want hoe leuk ik het ook vind, het is niet altijd gemakkelijk om stripvlogger te zijn.

Maar goed, geen klaagzang, maar juist een positief blog. En een positief vlog, want kijk het zeker helemaal, omdat ik aan het eind nog even wat leuks te vertellen heb. Dat ga ik in dit blog niet verklappen.

Toen ik het eerste deel van Green Class las, sprak het verhaal me aan, maar vooral de tekeningen van David Tako. En hoewel Jerome Hamon de scenarist is en ze het verhaal samen bedenken, is Green Class het kindje van David Tako. En dit tweede deel zit verhaal technisch al wel iets beter in elkaar dan het eerste deel. Dus er zit groei in.

Maar wederom is het gewoon genieten van het werk van Tako. Ik heb hem een paar jaar geleden in Brussel geïnterviewd, hele sympathieke Parijse stripmaker. Toch blijf ik het een klein beetje jammer vinden dat hij vooral met kleine plaatjes op een pagina werkt. Zeker dit verhaal zou wat mij betreft wel een paar grote platen kunnen gebruiken.

Maar ik klaag verder niet, want ik lees deze strip graag en zie erg uit naar het derde deel, wat in het Frans al klaar is. David maakte er een toffe trailer bij: https://www.youtube.com/watch?v=IVWv-JXvRIo

Leave a Reply

Related Post