De Stripvlogger Stripvlog De wereld van Vicente Segrelles

De wereld van Vicente SegrellesFeatured Video Play Icon

Als stripmaker heb je de mogelijkheid om je eigen wereld te creëren. En als maker ben je heerser over je creatie en kun je deze laten doen wat jij wil. En als je vastloopt? Dan verzin je gewoon toch iets anders? Want het is jouw wereld…

Een wereld waar ik inmiddels graag verblijf, is de wereld van Vicente Segrelles, namelijk die van De Huurling. Bij uitgeverij Arboris zijn twee nieuwe delen in de Definitieve Editie van De Huurling en dat is weer genieten!

Maar laat ik meteen even beginnen over de dossiers, die er in beide boeken bij zitten. Door Segrelles zelf geschreven. En in het dossier in boek 7, De Reis, geeft hij zelf toe dat zijn verhaal op een gegeven moment vastliep en dat hij een andere kant op ging, omdat daarin alles kon (kijk de video, dan weet je precies wat ik bedoel 😉 )

Maar dat is het leuke: Segrelles bedenkt fantastische verhalen en weet deze beeldschoon weer te geven, dat een dergelijk kunstgreep hem direct vergeven wordt. Want je kan je verder helemaal verliezen in zijn wereld.

Daarom heb ik van beide boeken ook weer volop genoten. En me vergaapt aan zijn geschilderde tekeningen, die zoveel detail bevatten, dat ik veel ontzag heb voor zijn werk en zijn talent. En zeker ook dat dit goed naar voren komt in de prachtige edities, die Arboris er van gemaakt heeft. Want dat verdient dit fantastische werk!

Leave a Reply

Related Post