De Stripvlogger Stripvlog Kinderen nog steeds in het Verzet

Kinderen nog steeds in het VerzetFeatured Video Play Icon

Het is een hele prestatie, als een strip na een aantal delen nog steeds op een hoog niveau blijft. Kinderen in het Verzet weet al zeven delen lang te boeien en de spannende belevenissen te vertellen van drie tieners, die in de Tweede Wereldoorlog in het geheim allerlei verzetsacties uitvoeren.

Bij aanvang van de strip, waren ze 13 jaar. Inmiddels zijn ze 16 jaar oud, de oorlog is al zo’n drie jaar bezig, maar ze geven niet op en blijven strijden. Ze hebben in drie jaar tijd een reputatie opgebouwd…nou ja, hun verzetsgroep Lynx. Want niemand weet dat dit eigenlijk drie tieners zijn…

Naarmate de kinderen ouder worden, worden ook de acties gevaarlijker. Het begon met een eenvoudige daad van verzet, in het eerste deel: briefjes posten bij de dorpsbewoners, waardoor die ook langzaam in verzet kwamen. Maar nu krijgen ze te maken met een neergestorte bommenwerper, gewonde piloten en zelfs de Gestapo.

Toch geven ze niet op en wagen behoorlijk veel om de Duitsers te laten merken, dat die niet de baas zijn.

Prachtige verhalen van Vincent Dugomier, die je als lezer meeneemt in de levens van deze tieners. En de tekeningen van Benoit Ers blijven ontzettend mooi, waardoor elk album een genot is om te lezen.

Ik ben vanaf het eerste deel fan en zie elke keer weer uit naar het volgende deel…

Leave a Reply

Related Post