De Stripvlogger Stripvlog Is Lucky Luke vrouw-onvriendelijk?

Is Lucky Luke vrouw-onvriendelijk?Featured Video Play Icon

Na het (absoluut terechte) succes van De Moordenaar van Lucky Luke, mocht Matthieu Bonhomme (Keizerin Charlotte) nog een keer aan de slag met de cowboy die sneller schiet dan zijn schaduw. Ditmaal wordt hij niet vermoord, maar staat er een prijs op zijn hoofd!

Eigenlijk lopen er twee verhalen door elkaar een, die met elkaar verbonden zijn. Het album opent meteen met een schot, wat de rust van Lucky Luke en Jolly Jumper danig verstoord. Hij komt er achter dat hij gezocht wordt en er een flinke prijs op zijn hoofd staat. Kort daarna red hij drie jonge vrouwen, die meteen verliefd op hem worden…

Om met dat laatste eens te beginnen (en meteen een mooi puntje te hebben, waar ik het niet over heb in mijn vlog): het valt me op dat in de hommage/oneshot/xxx door verhalen regelmatig de hoofdpersoon, die normaal keurig vrijgezel is en het hoofd niet op hol laat jagen, buiten de reguliere verhalen vaak te maken krijgt met verliefdheid en liefde. Ligt dat aan mij of zien jullie dat ook?

Bonhomme heeft zijn verhaal knap geschreven en de verhalen stevig samengeweven. Want die prijs op het hoofd van Lucky Luke zorgt voor een hoop ellende voor onze held. Uit de verwachtte hoek, maar ook de onverwachte hoek. En Bonhomme werkt naar een best wel spectaculaire climax toe, die ik graag had laten zien in mijn vlog, maar dan geef ik teveel weg.

In mijn vlog ga ik wel even in op de recensie van 9e Kunst (die kun je hier lezen), want daar ben ik het niet helemaal mee eens. In mijn vlog haal ik mijn argumenten aan, waarom ik dat niet ben. En ik ben wel benieuwd of jullie mijn mening delen, of die van de 9e Kunst…laat het weten als comment onder mijn vlog op YouTube!

Hoe dan ook, wat mij betreft is Wanted Lucky Luke wederom een schot in de roos (pun intended) en mag hij van mij nog wel meer verhalen maken…

Leave a Reply

Related Post