De Stripvlogger Stripvlog Deze week gelezen – de eerste editie

Deze week gelezen – de eerste editieFeatured Video Play Icon

Naar aanleiding van mijn Zomer-Tijd vlog, kreeg ik diverse suggesties en daar heb ik wat ideeën uit gebruikt en daarom vandaag de eerste editie van ‘Deze week gelezen’. Mijn langere vlog, waarin ik een aantal boeken bespreek, die ik die afgelopen week gelezen heb.

Deze week heb ik vier strips van Uitgeverij Arboris gelezen. Science fiction, misdaad, humor en fantasy. Een bont gezelschap dus. Één van deze boeken is een leestip. Maar eigenlijk zijn ze allemaal erg tof!

Ik probeer de rubriek ‘Deze week geleden’ zoveel mogelijk te vullen met boeken van één uitgever of over één thema.

Toen ik de cover van Sonata zag, was ik al nieuwsgierig hiernaar en deze stelt absoluut niet teleur. In Amerika wordt Sonata door Image Comics uitgegeven…als comic. Interessant dat deze in Nederland als stripboek wordt uitgebracht. Maar…een boeiend verhaal een mooie tekeningen, dus ik klaag niet 😉 Leuk detail: tekenaar Brian Haberlin is mede-bedenker van de comic Witchblade!

Mijn vorige vlog ging over Het fortuin van de Winzlavs, een strip getekend door Philippe Berthet…en ditmaal heb ik er weer eentje van zijn hand. Een heerlijke strip-noir! Ik ben en blijf groot liefhebber van zijn werk.

Tsja, wat moet ik zeggen over Olivier Blunder. Ik mag de strip graag, maar ben geen grote fan. Ik had hier eerlijk gezegd de minste verwachtingen van. Maar eerlijk is eerlijk, de tekeningen zijn top en de grappen wisten me aan het lachen te krijgen.

En dan de leestip…zowaar een fantasy album! Eentje die ik met enorm veel plezier gelezen heb. Die volgens mij best origineel is. En eentje die door drie vrouwen is gemaakt! Meer ga ik niet zeggen, ga snel mijn vlog kijken, als je dit nog niet gedaan hebt!

Leave a Reply

Related Post