De Stripvlogger Stripvlog Het meesterwerk van Aimée de Jongh

Het meesterwerk van Aimée de JonghFeatured Video Play Icon

25 Februari 2015 was de eerste keer dat ik Aimée de Jongh ontmoette. Ze signeerde het vijfde deel van Snippers bij Strip2000, waar ik was op uitnodiging van Kenny Rubenis. Ik kocht het boek en was meteen verkocht.

Naast alle Snippers albums, kocht ik ook al gauw Aimée’s debut graphic novel, De terugkeer van de Wespendief. Een prachtig boek! En natuurlijk volgden ook Bloesems in de Herfst, die ze maakt met één van mijn favoriete scenaristen, Zidrou, en Taxi. Nu is haar vierde graphic novel uit, Dagen van Zand en dit boek veroorzaakte een storm van complimenten!

Voor Dagen van Zand is Aimée naar Amerika geweest, om research te doen voor het verhaal. Ze is in Oklahoma geweest, heeft mensen geïnterviewd en foto’s gemaakt.

Het verhaal is heel aangrijpend, op meerdere manieren. Prachtig in beeld gebracht, elke pagina is genieten van de lijnen en kleuren die ze gebruikt. Sommige stukken van het boek zijn regelrecht indrukwekkend, als je ziet wat en hoe ze dingen heeft vastgelegd. Wat mij betreft is Dagen van Zand een absoluut meesterwerk!

Er is veel aandacht van de pers geweest voor Aimée en haar boek, wat geheel terecht is. Niet alleen was ze te gast in het programma Brommer op Zee, om over haar boek te praten, maar ook Nieuwsuur besteedde aandacht eraan. En gingen met Aimée mee naar Frankrijk, waar ze lieten zien, dat ze in het buitenland een ware ster is.

Helaas is ons kikkerlandje niet zo stripminnend…het wordt te vaak nog bezien als iets voor kinderen is. Triest, want zo missen veel mensen prachtige boeken als Dagen van Zand.

Dus doe jezelf een groot plezier, bezoek een stripwinkel (of, als dat niet lukt, bel of mail ze dan) en koop Dagen van Zand en ga dit boek lezen! Je gaat daar heel blij van worden!

Leave a Reply

Related Post