De Stripvlogger Stripvlog Een live stripvlog (met verassingsgast!)

Een live stripvlog (met verassingsgast!)Featured Video Play Icon

Eén van de tips, die ik kreeg naar aanleiding van mijn vlog Zomer-Tijd, was om eens een strip te bespreken in een livestream. Afgelopen weekend was ik een beetje aan het prutsen met mijn telefoon, om die als tweede camera toe te voegen aan de live stream…en dat lukte! Dus de sprong gewaagd…

Zondag 4 juli om 18:00 was het zo ver. Camera’s en licht gereed. Eerder had ik mijn volgers op facebook en Instagram laten kiezen tussen drie boeken en het boek met de meeste stemmen, zou ik live gaan bespreken.

Daarnaast wilde ik ook aandacht geven aan een mooi initiatief van 9e Kunst: Nieuwe Garde, een eenmalig stripblad, wat een podium geeft aan talentvolle, jonge stripmakers. Want het lijkt wel dat strips alleen maar gemaakt worden door oudere mannen, maar dat is absoluut niet zo! Er is veel jong talent en het is goed dat zij meer aandacht krijgen!

Nadat de stemmen geteld waren en Meander is winnaar uit de bus kwam, leek het me leuk om Irene Berbee uit te nodigen voor de live stream. En ondanks dat ik dit vrij kort van te voren vroeg, stemde ze toe en vertelde ze het een en ander over de achtergronden van de strip Meander, die ze maakte samen met scenarist Marq van Broekhoven. Syndikaat geeft de strip uit.

Het werd een erg leuke stream en ik wil dit zeker nog wel eens gaan doen! Dit haalt me flink uit mijn comfort zone, want nu kan ik niks knippen of plakken of overnieuw doen! Maar zeker wel leuk, vooral ook door de bijdrage van de kijkers.

Leave a Reply

Related Post