De Stripvlogger Stripvlog Een swingend nieuw vlog!

Een swingend nieuw vlog!Featured Video Play Icon

Drie weken geen nieuwe updates hier. Maar ook drie weken geen nieuwe vlogs. Nou ja, ik postte nog een YouTube Short over de nieuwe tekenaar van Robbedoes. Maar 3 weken lag alles op Stripvlogger HQ eigenlijk stil. Tot vandaag. Eindelijk is er weer een nieuw vlog en ook nog eens een swingend vlog…nou ja, een swingende strip 😉

Maar…waarom was het drie weken stil? Geen vlogs, geen updates? Laat ik daar eerst even wat over zeggen.

Eerder dit jaar (April-Mei) was ik ziek, oververmoeid en geen energie meer. Dat is eigenlijk nooit weggegaan, alleen tijdelijk wat beter geworden. Maar ruim twee weken geleden stortte ik wederom in en legde noodgedwongen alle activiteiten stil. Ik had aanvankelijk zelfs amper energie om een strip te lezen.

Inmiddels gaat het een klein beetje beter. En op momenten dat ik me iets beter voelde, heb ik wat gewerkt aan de video over de nieuwe reeks MacGuffin & Alan Smithee, een Canadese strip, die Uitgeverij Hum! nu in het Nederlands uitgeeft. Ik heb hier rustig en in delen aan gewerkt, maar nu kan ik hem eindelijk laten zien.

Alleen al de cover gaf mij meteen een Austin Powers gevoel. Maar er zitten nog meer invloeden in. En de setting van het verhaal is erg leuk, de wereldtentoonstelling in Montreal, Canada, in 1967. Daarmee kan tekenaar Duguay zijn kunnen mooi tonen. Ik had aanvankelijk wat moeite met zijn anatomie, maar daar raakte ik wel snel aan gewend. Zijn decors zijn absoluut prachtig.

MacGuffin en Alan Smithee zijn Britse geheim agenten met, zoals gezegd, een aantal knipogen naar andere invloeden. Maar ook de namen zijn al bijzonder! Een swingend, vlot verhaal,wat erg leuk was om te lezen. Oftewel een groovy eerste kennismaking met deze nieuwe strip…en blij dat ik weer een vlog kan brengen! Op naar de volgende!

Leave a Reply

Related Post