De Stripvlogger Stripvlog De vliegtuigen en vrouwen van Thomas Du Caju

De vliegtuigen en vrouwen van Thomas Du CajuFeatured Video Play Icon

Sinds ik Little England las, ben ik fan van tekenaar Thomas Du Caju. Niet alleen omdat hij prachtige vliegtuigen en mooie vrouwen tekent, maar elke plaat van zijn hand is prachtig. Na Little England, kwam De Muizen van Leningrad en wederom was het genieten. Daarom ook maar begonnen aan Betty en Dodge, een oudere strip.

Al deze strips maakte Du Caju samen met scenarist Jean-Claude van Rijckeghem en waren heerlijk om te lezen. Toen Silvester Strips een nieuwe strip aankondigde én de cover deelde, was ik wederom verkocht.

Alleen ditmaal werkte Du Caju samen met de Braziliaanse scenarist Wander Antunes. Het bleek dat ik al eerder wat van hem heb gelezen: Big Bill is dood. En hij pende een verrassend scenario neer voor Vleugels van Hoop!

Waar ik vooral heel erg blij om was, is dat ditmaal de vliegtuigen een hele belangrijke rol spelen. Thomas tekent prachtige vliegtuigen uit de Tweede Wereldoorlog (waarin het verhaal zich ook afspeelt) en spectaculaire luchtgevechten. Deze zijn zo ontzettend mooi, dat ik uiteraard snel de vergelijking maak met Romain Hugault…dat Thomas met deze strip op hetzelfde niveau zit als Hugault!

Ondanks dat het verhaal zich in de Tweede Wereldoorlog afspeelt, is het geen standaard oorlogsverhaal. Nee, Antunes heeft wat plotwendingen in petto en trakteert de lezer op een klapper van een cliffhanger…die zag ik absoluut niet aankomen!

Uiteraard draait het om een mooie vrouw, genaamd Ruby. Of het toeval is, dat zij dezelfde naam heeft, als de belangrijkste vrouw uit Little England, weet ik niet. Het blijft allemaal netjes, maar zij is wel een heel interessant personage. Maar zij is wel degene die het mysterie in het verhaal brengt…

Het zet de verwachtingen voor het tweede en laatste deel wel hoog, maar ik heb er alle vertrouwen in. Hopelijk kunnen we dit snel lezen!

p.s. Eerder verschenen op mijn kanaal vlogs over Groepstherapie van Manu Larcenet en Drakan van Dinesh van den Berg.

Leave a Reply

Related Post