De Stripvlogger Stripvlog Robbedoes in het Duits…in het Nederlands

Robbedoes in het Duits…in het NederlandsFeatured Video Play Icon

Eindelijk! Eindelijk is er de Nederlandse versie van Spirou in Berlin! Twee jaar geleden won ik de Duitse versie tijdens het Stripfeest in Brussel. En had ik de gelegenheid om de maker van deze Duitse Robbedoes, Flix, te interviewen. Dat was erg tof.

Naast alle verschillende Robbedoes versies, kregen we in 2017 de eerste Nederlandse (nou ja, Vlaamse) Robbedoes, Robbedoes Special en 2 jaar later, in 2019 verscheen de allereerste Duitse Robbedoes. Ter ere van de 80ste verjaardag van deze held.

Ik had al eerder kennis gemaakt met het werk van Flix, toen ik Don Quichot mocht bespreken, wat bij Soul Food Comics uit was gekomen. Ik was meteen fan van zijn tekenstijl en zijn humor. Toen ik hoorde dat hij een Robbedoes verhaal mocht maken, zat ik er meteen naar uit te kijken.

Het is een erg mooi boek geworden, met knipogen naar de vertrouwde Robbedoes elementen, maar wel met zijn twist. En uiteraard neemt hij de gelegenheid te baat om iets van zijn stad te laten zien. Maar het is vooral een heerlijk avontuur, waar Robbedoes, Kwabbernoot én de Graaf van Rommelgem in terecht komen.

Tijdens het lezen is het heerlijk genieten van de prachtige tekeningen. Aangezien er al meerdere makers van de Robbedoes door verhalen meer dan één album gemaakt hebben, mag Flix van mij nog wel een keer op herhaling!

Leave a Reply

Related Post