De Stripvlogger Stripvlog #Friendship, het tweede deel van Acception

#Friendship, het tweede deel van AcceptionFeatured Video Play Icon

Vier jaar geleden verscheen het eerste stripalbum van Coco Ouwerkerk, Acception. De hoofdpersonen: een jongen met regenboog haar en een meisje gekleed in zwart, met doodshoofden. Beiden in de brugklas, dus je kan je voorstellen hoe dat gegaan is. Maar er waren nog meer interessante personages in deze strip aanwezig en de onderwerpen zeer van deze tijd.

Ondertussen is de strip een grote hit op het online platform Webtoon, waar Acception meer dan 700.000 volgers heeft. Dat is de reden waarom er nu pas een tweede album is. En ondertussen is het verhaal van Acception al weer een heel stuk verder, dus hopelijk hoeven we niet weer vier haar te wachten op een nieuw album.

Een strip die perfect aansluit op de doelgroep: de schoolgaande jeugd. Alle zaken waar zij mee te maken hebben, worden er in behandeld. Het basis gegeven: geaccepteerd worden zoals je bent, zonder je te hoeven schamen of aanpassen. De klas is een bont gezelschap van kinderen die met hun eigen identiteit worstelen en Coco brengt die verhalen zeer goed, met respect en herkenbaarheid.

Ook dit tweede album zit weer goed in elkaar, als Coco het thema vriendschap uitwerkt in de setting van deze personages. En dan zit er erg veel in. Meer dan ik in een paar minuten kan vertellen. Daarom kan ik alleen maar aanraden om deze strip zelf te gaan lezen.

Haal hem in de stripwinkel of ga hem lezen op Webtoon, als je hem maar gaat lezen. En geloof me…je gaat houden van deze strip en van deze personages. Het is al gebleken dat Arcus, de hoofdpersoon, veel inspiratie heeft gegeven aan andere mensen. Er zijn zelfs filmpjes op TikTok, waarbij mensen hun haar stylen zoals Arcus, met regenboog kleuren! Geweldig om dit te zien.

En dat laat zien dat Coco Ouwerkerk met Acception iets heel moois heeft gemaakt. En dat moet zo veel mogelijk gesteund en gepromoot worden. Maar vooral moet er van genoten worden!

Leave a Reply

Related Post