De Stripvlogger Vlog Een vlog voor Michael en over Knight Rider

Een vlog voor Michael en over Knight RiderFeatured Video Play Icon

Mijn belangrijkste goede voornemen voor 2022, was dingen anders gaan doen. Toen ik eind 2014, begin 2015 mijn eerste video’s maakte over stripboeken, was ik nagenoeg de enige die dit deed. En ik ben met veel enthousiasme en onbezorgdheid mee bezig gegaan. Maar na een paar jaar, toen ik een naam had opgebouwd, veranderde er iets.

Verschillende uitgevers pikten mijn werkzaamheden op en begonnen me boeken te sturen. Aanvankelijk zo nu en dan eens een boek, maar langzaam werden het er meer. Leuk toch? Gratis strips! Ja en nee.

Ik houd van strips en verzamel strips, dus als ik ze niet hoef te kopen, is dat fijn. Alleen sturen uitgevers mij niet die strips, om mijn verzameling te spekken. Hoewel ze beseffen dat ik misschien niet elk album leuk vind en dus niet elk albums zal bespreken, is het wel de bedoeling dat ik er iets mee doen…een vlog over maak. En hoewel ik me dat vooral zelf opleg, geeft dat druk.

En als gevolg van die druk, begint dat enthousiaste vloggen langzaam op werk te lijken. De strips stapelen zich op, mijn vrije tijd is beperkt en hoe hoger de stapel strips, hoe groter de druk en de frustratie, dat ik niet toe kom om die strips te lezen en er vlogs over te maken.

Eind 2021 zat ik met een flinke stapel en was aan het denken hoe nu verder. Ik wil niet dat ik alle plezier in het vloggen zou verliezen en definitief zou stoppen. Dit, omdat ik in de afgelopen 7 jaar al vaker overwogen heb om te stoppen.

Dus wilde ik mezelf opnieuw uitvinden. Ander soort vlogs maken, om het voor mezelf leuk te houden en ook de abonnees en kijkers eens wat anders te brengen. Dus experimenteren. Sommige dingen bleken wel aan te slaan en anderen een stuk minder.

Eén van de vlogs die wat minder aansloegen, was mijn vlog over de pilot van de jaren 80 serie Knight Rider, wat meteen een antwoordvlog naar Michael Minneboo was.

Om met dat laatste te beginnen…naar aanleiding van een vlog van Michael Minneboo, over het opruimen van zijn stripcollectie, stuurde ik hem een appje. En als reactie maakte hij een vlog of liever gezegd, een vlogbrief. Erg tof en het leek me leuk om daar ook met een vlog op te reageren, de video boven dit artikel. Hoewel het vooral een reactie is op de video van Michael, is het zeker de moeite waard voor iedereen, omdat ik wat meer vertel over het bovengenoemde en mijn plannen voor mijn kanaal.

Daarnaast leek het me leuk, aangezien ik net die dag de boxset van Knight Rider had ontvangen, om daar wat over te vertellen. Een keer wat anders. Maar goed, deze video is een stuk minder bekeken dan andere vlogs, dus misschien is dit niet de content, die mijn kijkers graag op mijn kanaal zien. Hoe dan ook, ik blijf nog een beetje verder experimenteren en wissel vlogs over nieuwe strips af met vlogs over bijvoorbeeld Robbedoes.

Mijn reis door de wereld van strips gaat voorlopig gewoon lekker door 😉

Leave a Reply

Related Post