De Stripvlogger Stripvlog De Stripvlogger leest voor

De Stripvlogger leest voorFeatured Video Play Icon

Lang geleden gaf ieman eens als comment onder een vlog, de suggestie dat ik een stripboek moest voorlezen…dat leek me zelf eigenlijk niet echt een goed idee. Maar een tijd geleden ontving ik het boek ‘Rekenen voor je leven’, geschreven door Edward van de Vendel en Ionica Smeets…

En dat is niet echt een stripboek, hoewel het vol staat met prachtige tekeningen van Floor de Goede (Flo). Een boek over groep 7, die niet blij zijn met de rekenlessen en met hun juf en meester een afspraak maken, dat ze de rekenlessen anders gaan doen.

En het leek me leuk om daar een stuk van voor te lezen. Alleen vond niet iedereen dat, want de video trekt niet heel veel kijkers en ik had wel wat reacties op het voorlezen verwacht, maar niet echt.

Wat ik al schreef bij de vlog over Knight Rider, ik probeer wat nieuwe dingen uit en sommige werken helaas niet.

Toch is het boek erg leuk, zeker voor kinderen uit groep 7 of leerkrachten. Het is vlot geschreven en de rekenvraagstukken zijn erg leuk. Samen met de tekeningen van Flo is het genieten. En het boek is zelfs een beetje interactief, want er staat een leuk recept in en bijvoorbeeld een spelletje, wat je kan doen met anderen…en als je het goed doet, kun je dat spelletje elke keer winnen 😉

Leave a Reply

Related Post