De Stripvlogger Stripvlog Een detective en een historische strip

Een detective en een historische stripFeatured Video Play Icon

Welke van de twee zou je kiezen? Of zou je ze wel allebei lezen? Detectives zijn leuk! Misdaden oplossen, puzzelen, kijken of jij ook de dader had ontdekt. Geschiedenis is een stuk saaier. Vaak vooral veel weetjes en jaartallen.

Maar, en ik kan de keren dat ik dit gezegd heb al niet meer tellen, in stripvorm is geschiedenis een stuk leuker en boeiender. En laten we eerlijk zijn…wat weet je nu eigenlijk van Napoleon? Dat hij klein was…Keizer van Frankrijk…dat hij bij Waterloo verslagen was… Stripmaker Andre Osi is een ambitieus project begonnen om het hele levensverhaal van Napoleon in stripvorm te gieten. Hij dacht aan mogelijk wel 15 delen, dus er blijkt veel te vertellen te zijn over deze man.

Helaas is Andre Osi afgelopen November 2021 overleden. Er waren toen, in het Frans, 4 delen gepubliceerd. Dus helaas zal dit project onvoltooid blijven. Ik heb het eerste deel gelezen en dat was zeker de moeite waard, dus ben je nieuwsgierig, kijk het album dan toch eens in, als je weer eens in de stripwinkel bent 😉

OK, dan de detective. Shelton & Felter. Van Jacques Lamontagne, die ook de western Wild West (what’s in a name) op zijn naam heeft staan. Ik heb daar het eerste deel van in de kast. Niet gelezen, wel doorgebladerd. Niet echt iets voor jeugdige lezers! Gelukkig is Shelton & Felter een stuk kindvriendelijker, maar gelukkig geen kinderstrip.

Een vlotte tekenstijl, interessante hoofdpersonen, een bijzondere moord en voila, als lezer kun je gaan mee puzzelen en kijken of je erachter komt wie het gedaan heeft en waarom. En misschien ook hoe, want er wordt een wonderlijk moordwapen gebruikt.

Shelton & Felter is niet meteen een perfect duo Sterker nog, ze konden niet meer verschillend zijn. En de samenwerking verloopt ook niet echt vlekkeloos. Maar goed, dat is natuurlijk wel leuk om over te lezen! Dus laat mij je niet ophouden en pik dit mooie album op, als je toch naar de stripwinkel gaat om Napoleon in te kijken 😉

Veel leesplezier!

Leave a Reply

Related Post