De Stripvlogger Reportages Het grootste stripnieuws van 2022!

Het grootste stripnieuws van 2022!Featured Video Play Icon

Laten we eerlijk zijn, dat is een flinke uitspraak. Deze is gedaan door uitgeverij Dupuis. Dit jaar bestaat Dupuis 100 jaar en dus reden voor een feestje. Omdat je als uitgever maar één keer 100 jaar wordt, heeft Dupuis besloten dit om een heel jaar lang te vieren.

Hoe vier je als uitgever een feestje? Door bijzondere albums uit te brengen. En een aantal van hun grootste helden in het zonnetje te zetten. Ik ga hier geen opsomming doen van de albums die gaan verschijnen. Grote kans is, dat je dit al lang weet, want naast mij aan de tafel bij Standaard Uitgeverij, zat Wouter Porteman van Stripspeciaalzaak.be en nog dezelfde dag stond al het nieuws op hun site.

Oh, ja, dat had ik natuurlijk nog niet gezegd…Standaard Uitgeverij had een aantal journalisten uitgenodigd voor een exclusieve pers-brunch. And guess what! Jullie eigen stripvlogger was één van de genodigden! Een hele eer. En erg leuk, want het was al lang geleden dat ik in Antwerpen was en de vorige keer dat ik daar was, stond er nog Ballon Media op de deur 😉

Maar het was ook erg leuk om wat oude bekenden daar te zien en te spreken. Zoals de eerder genoemde Wouter Porteman, maar ook Geert De Weyer, Jan-Willem de Vries, van Storyworld en twee welbekende stripmakers, Merho en Charel Cambré.

Nu mocht ik de presentatie zelf niet filmen, wel een beetje jammer, maar gelukkig had ik na afloop gelegenheid om verschillende gasten te vragen naar hun reactie op het nieuws.

En meteen eindelijk weer eens wat op mijn website gezet! Het voordeel hier is, dat ik wat uitgebreider kan vertellen over de achtergronden van de video bij dit artikel…iets wat op social media minder goed werkt. Dus poging xxxxxx om de website weer te gaan gebruiken. 😉

Leave a Reply

Related Post