De Stripvlogger Stripvlog Robbedoes en Kwabbernoot – Virus

Robbedoes en Kwabbernoot – VirusFeatured Video Play Icon

Ik maakte al eens een vlog over mijn eerste Robbedoes album, door Franquin. En een tijdje geleden maakte ik een vlog over het eerste Robbedoes album door Fournier. Ik sla een paar albums over en duik in het eerste album van twee Robbedoes makers, waar ik nog steeds enorm fan van ben: Tome en Janry.

Virus was hun eerste album en de overgang van het voorgaande duo, Nic en Cauvin, was behoorlijk groot. Groter dan de overgang van Franquin naar Fournier. Tome en Janry maakte van Robbedoes weer een avonturier en een held, die allerlei avonturen beleefde en ze creëerden echt een eigen wereld, met nieuwe personages.

Maar Virus laat zien, dat ze ook respect voor de erfenis van Franquin hebben, door een oude bekende een belangrijke rol te laten spelen: John Helena, die we kennen uit albums als Het Schuilhol van het Zeemonster (album 9) en Robbedoes en de Bobbelmannen (album 17).

Nu bedacht ik me later, dat ik al eens een vlog gemaakt had, waar ik Virus besprak. Dat was naar aanleiding van het overlijden van Tome (Philippe Vandevelde), maar in dat vlog ga ik in hoofdlijnen langs hun albums. Nu zal ik op enkele albums wat dieper ingaan. Waarbij dus Virus de eerste is.

Leave a Reply

Related Post