De Stripvlogger Stripvlog Zestig Lentes – Het nieuwe boek van Aimée de Jongh

Zestig Lentes – Het nieuwe boek van Aimée de JonghFeatured Video Play Icon

Afgelopen week verscheen het nieuwe boek van Aimée de Jongh, Zestig Lentes. Dit boek tekende ze op scenario van Ingrid Chabbert en is uitgekomen in de collectie Vrije Vlucht van Dupuis. Aimée is daarmee de tweede Nederlandse stripmaker, die in deze collectie is opgenomen.

Eerlijk is eerlijk, bij het lezen van het verhaal dringt zich de overeenkomst met Bloesems in de Herfst, wat ze maakte met Zidrou, op. Om twee redenen: De hoofdpersonen zijn mensen op leeftijd (ronde de zestig) en er zit ook hier een vleug erotiek in. Nu wil ik niet te veel verklappen, dus kijk vooral mijn interview met Aimée, waarin ze verteld hoe de samenwerking tot stand is gekomen, dan snap je dit beter.

Het is wederom een prachtig album geworden. Aimée weet oogstrelende platen te tekenen, waardoor het heerlijk genieten is. Maar ook het verhaal is meer dan de moeite waard. Er zitten een paar taboe-elementen in (zoals Aimée het zelf zegt in het interview), waardoor het ook zeer actueel is.

Leave a Reply

Related Post