De Stripvlogger Blog Social media

Social mediaEind juni besloot mijn goede vriend en collega-vloger Michael Minneboo een social media pauze in te lassen. Zoals hij het noemde, een digitale detox. Vlak voor het einde van de maand deed hij een livestream met Jacarrino van Bammerdebam, waarin hij uitlegde waarom hij dit ging doen. Hier kun je de livestream terugkijken: https://www.youtube.com/watch?v=X2duoItqEtw.

Ik vond het idee wel interessant, want ik worstel zelf ook met social media. Het heeft zeker voordelen: je kan heel makkelijk contact houden met heel veel mensen. Dat is één reden waarom ik het gebruik: op de hoogte blijven van nieuws uit de stripwereld en het werk van allerlei stripmakers.

De tweede en misschien wel belangrijkere reden dat ik social media gebruik, is om mijn vlogs te delen, zodat er hopelijk meer mensen gaan kijken. Met ruim 2000 abonnees hoop ik toch langzaam dat ook de kijkcijfers omhoog gaan 😉

Maar het nadeel is dat social media erg verslavend is en daarmee veel tijd opslokt. Ook krijg je continu advertenties voor je kiezen. En er zit een hoop rotzooi tussen.

Mede door de livestream van Michael Minneboo, ben ik ook mijn eigen social media gebruik eens gaan bekijken. Om minder afgeleid te worden, had ik facebook al van mijn telefoon afgehaald. Instagram liet ik nog staan, maar zonder notificaties. YouTube blijft uiteraard, want dat is mijn belangrijkste medium.

Nu heb ik op mijn telefoon inmiddels ruzie met Instagram, ik krijg het niet meer aan de praat, dus momenteel heb ik op mijn telefoon helemaal geen socials meer, behalve YouTube (Twitter was ik al eerder mee gestopt).

Dit geeft me een extra motivatie om deze plaats beter bij te houden en meer hier te posten. Zodat ik mijn eigen plekje op het Wereld Wijde Web heb, waar ik zaken rondom mijn YouTube kanaal kan posten.

Dus mocht je me missen op social media, dan weet je nu waarom 🙂

Leave a Reply

Related Post