De Stripvlogger Blog Een Robbedoes vergelijking

Een Robbedoes vergelijking
Het leuke van een YouTube kanaal is, dat alle video’s die je maakt, terug te kijken zijn. En zo komt het voor dat mensen vandaag de dag video’s kijken van jaren geleden…en daar op reageren!

Zo ontving ik een reactie op een oud Robbedoes vlog, wat ik op 7 april 2016 had gepost. Dat was van de integrale Robbedoes en Kwabbenoot door Franquin.Een kijker reageerde: “ik vind de lettering zo lelijk. Scheef en onregelmatig. Het stoort me enorm.” Ik moest echt even het boek erbij pakken, om te kijken wat ik er ook al weer van vond…En bedacht me dat een vergelijking wel een leuk idee was!

Ik heb twee willekeurige plaatjes uitgekozen uit de integrale en dezelfde plaatjes erbij gezocht uit de reguliere albums. Nou ja, eentje uit de reguliere albums, de andere uit de Lekturama bundeling die ik heb (ik moet toch die albums eens los gaan kopen!).

Dus…kijk en oordeel zelf (of laat je reactie achter onder de originele video: https://youtu.be/Ad7WKPa558c )

Links de integrale, rechts de versie van Lekturama.

En voorbeeld twee:

Links de integrale, rechts de versie van Lekturama.

Interessant om deze twee versies eens naast elkaar te leggen. Bij deze aan jullie de vraag: zal ik hier een vlog over maken? Laat je reactie hiervoor achter op de Robbedoes post op de Community pagina op mijn YouTube kanaal: https://www.youtube.com/c/DeStripVlogger/community

Leave a Reply

Related Post