De Stripvlogger Stripvlog Een laffe dief en geile soldaat

Een laffe dief en geile soldaatFeatured Video Play Icon

Niet echt een beschrijving van een held…toch wordt hij er eentje…soort van. Een nieuw album van Simon Spruyt, waar ik al eerder wat van las (kijk mijn vlog daarover hier) en van genoten heb, dus ik was wel benieuwd hiernaar. Het scenario is van Nicolas Juncker en hij schrijft een verhaal wat heerlijk leest. Want deze Dragon Dragon is stiekem toch wel sympathiek en dat helpt heel erg om te genieten van dit absurde verhaal.

Ik bedacht me te laat, dat ik in het vlog even dat Dragon Dragon verklaar. Bij deze: de hoofdpersoon heer Pierre-Marie Dragon en hij is een dragon oftewel Een dragonder was een infanterist die zich per paard (“bereden”) verplaatste en te voet (“afgestegen”) vocht. (dank je wel Wikipedia šŸ˜‰ )

Maar goed, dit is blijkbaar het eerste deel, dus er gaan meer delen verschijnen, wat ik alleen maar toejuich, want dit zijn heerlijke boeken om te lezen!

Leave a Reply

Related Post